Zwanger worden

Voorbereiding op een zwangerschap

Kinderwensspreekuur

Ben je van plan om zwanger te worden en wil je graag meer informatie en advies? Dan kun je terecht bij Het Wonder voor ons kinderwensspreekuur. Een goede voorbereiding verhoogt de kans op een voorspoedige zwangerschap en een gezonde baby, en ons spreekuur is speciaal ingericht om je daarbij te helpen.

Tijdens het kinderwensspreekuur bespreken we diverse onderwerpen die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van je toekomstige baby. Zo geven we adviezen over voeding en leefgewoonten, waarbij we niet alleen kijken naar jouw gezondheid, maar ook die van je partner. Daarnaast bespreken we specifieke onderwerpen zoals medicijngebruik en problemen die je mogelijk hebt ervaren bij eerdere zwangerschappen. Indien je medicatie gebruikt, kan het soms noodzakelijk zijn om dit aan te passen in overleg met je huisarts of specialist.

Begin in elk geval met het innemen van foliumzuur 0,4 mg per dag. Dit is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. 

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor het preconceptieconsult vragen wij je de ZwangerWijzer in te vullen en het resultaat naar ons op te sturen.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

Een gezonde zwangerschap en baby

Voorbereiden

Verder bespreken we ook de menstruatiecyclus en de vruchtbare periode, zodat je weet wanneer je de grootste kans hebt om zwanger te worden. Het is ook belangrijk om te onderzoeken of er erfelijke ziekten voorkomen in jullie families, die mogelijk van invloed kunnen zijn op jullie en jullie toekomstige kindje. Soms is het daarom raadzaam om onderzoek te doen naar dragerschap voordat je zwanger bent.

Ons kinderwensspreekuur is erop gericht om je optimaal voor te bereiden op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby. Wil je meer informatie of advies? Ga dan naar www.zwangerwijzer.nl en vul de vragenlijst in. Zo weet je precies waar je aan toe bent en hoe je het beste kunt beginnen aan deze mooie en bijzondere periode in je leven.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.