Wanneer moet je ons bellen?

Wanneer moet je  bellen

De verloskundige

Hieronder staan de situaties waarvoor we je vragen om direct te bellen:

Tussen 37 en 42 weken mag de baby geboren worden. Bel ons direct als de bevalling begint voor 37 weken (bij weeën of gebroken vliezen).

Slijmprop:
Als je de slijmprop verliest, zegt dit niets over het moment van de bevalling. Bel ons even, dan bekijken wij de situatie.

Onze partners

Wij zijn aangesloten bij organisaties

lgo
lgo (1)

Thuis bevallen

Voor- en nadelen

Weeën:
Een wee is een pijnlijke samentrekking van de baarmoeder. Bel ons als de weeën 1 uur lang om de 4-5 minuten komen en ongeveer 60 seconden aanhouden. We komen dan in principe bij jou thuis om je te controleren.

Breken van vliezen:
Bij het breken van de vliezen moet je letten op de kleur van het vruchtwater. Bel ons direct als het vruchtwater groen of geel is, als je vliezen breken terwijl het hoofdje van de baby nog niet is ingedaald, of als je elke 15 minuten je maandverband met helderrood bloed moet verwisselen.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.