Pretecho’s

Pretecho

Pretecho voor geslachtsbepaling

Vanaf 14 weken is het mogelijk om een pretecho te doen om er op deze manier achter te komen wat het geslacht is. Dit wordt ook wel een geslachtsecho genoemd. Gedurende deze echo is het mogelijk om je kindje te zien en je komt erachter of het een jongen of meisje is.

Bij hoeveel weken pretecho?

De pretecho voor geslachtsbepaling is mogelijk vanaf 14 weken. Een 3/4D pretecho raden we aan om iets later te doen, namelijk vanaf 24 weken. Door dit te doen vanaf 24 weken, kan er in 3/4D pretecho worden gekeken naar je kindje en is er de mogelijkheid om een foto van het gezicht te maken. Rond deze tijd is je kindje al een stuk verder ontwikkeld en heeft hij of zij al een vetlaagje. Ook reageert je kindje vanaf 25 weken veel beter op aanrakingen waardoor het resultaat van een pretecho optimaler is. Wanneer de foto’s goed zijn gelukt krijg je bij ons deze uiteraard mee als kleurenfoto en op een USB.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

3D/4D

Kosten

Bij onze praktijk kun je pretecho’s laten doen.  Pretecho’s zijn niet medische echo’s die niet worden vergoed. Dit kan gedurende de hele zwangerschap en onbeperkt. Vanaf 14 weken kunt je een geslachtsecho doen. Vanaf 24 weken kan er 3/4D gekeken worden, bij deze echo wordt er geprobeerd om mooie foto’s te maken van het gezicht van de baby. Als dit lukt, krijgt je alle foto’s mee op een USB stick en een kleurenfoto.

Het is niet altijd mogelijk om, ondanks onze ervaring & goede apparatuur, mooie foto’s te maken in 3/4D. Een voorliggende placenta, de hoeveelheid vruchtwater, een kind dat ligt op de buik en/of de hoeveelheid onderhuids vet van de moeder, zijn factoren die bepalend zijn voor de resolutie & kwaliteit van de 3/4D echo.

Kosten pretecho

Een geslachtsecho : (vanaf 14 wk) kost €40 inclusief zwart-wit foto’s.
Echo’s op verzoek : (gehele zwangerschap)  €50  2D-echo’s inclusief zwart-wit foto’s.
Echo 3D/4D : Soms is het lastig om, ondanks goede apparatuur, mooie foto’s te maken in 3D/4D, daarom onderstaande prijzen.
3D/4D echo gelukt : €75 inclusief foto’s/usb met alle foto’s en een kleurenfoto uitgeprint.
3D/4D echo niet gelukt : €50 (kostprijs) met zwart -wit foto’s.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.