Plaats van de bevalling

Keuzevrijheid

Bij niet-medische bevallingen

Als aanstaande moeder heb je veel keuzes te maken tijdens je zwangerschap, waaronder de keuze waar je wilt bevallen. Bij een bevalling die niet medisch is, heb je de vrijheid om te kiezen tussen verschillende opties. Het is belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

Thuis bevallen

Voor- en nadelen

Thuis bevallen is een populaire optie en kan vanaf 37 weken. Bij deze keuze is het essentieel om vooraf kraamzorg te regelen en te zorgen dat jouw huis geschikt is voor een bevalling. De verloskundige zal de bevalling bij jou thuis begeleiden en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Het voordeel van thuis bevallen is dat je in je eigen vertrouwde omgeving bent en je geen rekening hoeft te houden met bezoektijden of andere beperkingen. Het nadeel is dat mocht er tijdens de bevalling complicaties optreden, je alsnog overgedragen zal worden aan de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.