Nacontrole

Nacontrole na bevalling

Evaluatie, bevalling en kraamtijd

Na de bevalling gaat het leven van jou en je baby natuurlijk verder en de tijd vliegt voorbij. Toch is het belangrijk om ook na de bevalling nog even stil te staan bij jouw gezondheid en die van je baby. Zes weken na de bevalling bieden we daarom graag de mogelijkheid voor een nacontrole.

Tijdens deze nacontrole richten we ons voornamelijk op jouw gezondheid, maar we kijken natuurlijk ook graag even naar je kindje. Het is mogelijk om deze afspraak te maken, ongeacht waar je bent bevallen. Zelfs als je in het ziekenhuis bent bevallen en geen verdere afspraken hebt met de gynaecoloog, kun je van deze mogelijkheid gebruik maken.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

Terugblikken en vooruitkijken:

De nacontrole na de bevalling

Tijdens deze controle evalueren we de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. We bespreken hoe jij de bevalling hebt ervaren en of er nog zaken zijn waar je tegenaan loopt. Daarnaast kijken we naar jouw lichamelijke herstel en geven we advies over de zorg bij een eventuele volgende zwangerschap. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen en om eventuele zorgen te bespreken.

De nacontrole vindt plaats op onze praktijk en het is belangrijk dat je deze afspraak zelf maakt. Het is een belangrijk moment om onze zorg af te sluiten en om samen terug te kijken op een bijzondere periode in jullie leven.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.