Kraamzorg

Na de bevalling

Kraamzorg en geboorteaangifte

De eerste week na de bevalling is een cruciale periode waarin zowel jij als je baby extra aandacht en zorg nodig hebben. Een kraamverzorgster komt dagelijks bij jullie langs om medische controles uit te voeren en ervoor te zorgen dat de kraamtijd zo veilig en soepel mogelijk verloopt. Naast deze controles biedt de kraamverzorgster ook voorlichting en advies over onderwerpen zoals borstvoeding, verzorging en voeding van jullie kindje, het herstel van de moeder en het creëren van een fijne en rustige omgeving voor het gezin.

De aanwezigheid van een kraamverzorgster kan een enorm verschil maken in deze periode, omdat zij jullie kan ondersteunen en begeleiden bij de vele vragen en onzekerheden die kunnen ontstaan na de geboorte van jullie kindje. Het is dus belangrijk om tijdig kraamzorg aan te vragen en ervoor te zorgen dat je in deze periode de juiste ondersteuning krijgt.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

Belangrijke zaken na de geboorte

Geboorteaangifte

Naast de kraamzorg is het ook van belang om de geboorte van jullie kindje tijdig aan te geven bij de gemeente. Dit moet binnen drie werkdagen gebeuren en kan gedaan worden door de partner of een andere aanwezige tijdens de bevalling.

Hiervoor zijn de identiteitsbewijzen van degene die aangifte doet, de moeder en het trouwboekje of de akte van erkenning nodig. Het is dus verstandig om deze documenten op tijd klaar te leggen, zodat de aangifte zo spoedig mogelijk kan worden gedaan.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.