Kinkhoestvaccinatie

Bescherming tegen kinkhoest

Redt levens

Kinkhoest is een erg besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Deze bacteriën zorgen ervoor dat hoestbuien ontstaan die maanden kunnen duren. Baby’s kunnen het erg benauwd krijgen en in ademnood komen. Ook kunnen zij ernstig ziek raken van kinkhoest en zelfs overlijden wanneer zij in aanraking komen met kinkhoest in de eerste 2 maanden, omdat ze hier nog niet beschermt tegen zijn.

Door de kinkhoestvaccinatie kan je hier verandering in brengen. Vanaf 22 weken zwangerschap is het mogelijk om deze vaccinatie via de GGD gratis te krijgen. Hierbij ben je zelf beschermt en krijgt je baby direct de juiste antistoffen die ervoor zorgen dat je baby een prik minder nodig heeft na de geboorte.

Meer info? Bekijk deze folder.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

Kinkhoestvaccinatie voor Bescherming

Bescherm

Bescherm jezelf en je ongeboren kind tegen de ernstige gevolgen van kinkhoest. Kinkhoest is een potentieel levensbedreigende ziekte voor pasgeborenen, maar je kunt actie ondernemen om dit te voorkomen. Vanaf 22 weken zwangerschap kun je de kinkhoestvaccinatie gratis krijgen via de GGD. 

Deze vaccinatie beschermt niet alleen jou, maar geeft ook je baby direct de benodigde antistoffen voor extra bescherming na de geboorte. Laat kinkhoest geen kans krijgen; informeer jezelf en maak gebruik van deze levensreddende mogelijkheid. Voor meer informatie, bekijk de bijgevoegde folder.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.