Controles

Prenatale controles

Goei, positie van de baby en meer

Tijdens de prenatale controles beoordelen we de groei en positie van de baby en controleren we je bloeddruk en gewicht. We luisteren altijd naar het hartje van de baby en bieden ruimte om eventuele klachten of vragen te bespreken.

Naarmate de zwangerschap vordert, worden de controles steeds frequenter. In het begin van de zwangerschap vinden de afspraken om de vier weken plaats en aan het einde van de zwangerschap zelfs wekelijks.

Onze diensten

Ontdek onze uitgebreide diensten

ezgif.com webp to png (12)

Zwangerschap

Kinderwensspreekuur en zwangerschapsbegeleiding op maat. Directe aanmelding zonder huisarts nodig.

ezgif.com webp to png (13)

Bevalling

Kies jouw bevallingsplek, wij bieden begeleiding en ondersteuning met een op maat gemaakt plan.

ezgif.com webp to png (14)

Kraambed

Na de bevalling controleren wij regelmatig jouw en je baby's gezondheid thuis. Wij zijn beschikbaar voor al jouw vragen en zorgen.

Prenatale Controles

Wat Houdt Het In?

Wanneer je een positieve zwangerschapstest hebt, kun je contact met ons opnemen voor een eerste afspraak. Deze afspraak plannen we rond de 6e tot 8e week van de zwangerschap en omvat een echo om te controleren of er een hartslag is en of de zwangerschap in de baarmoeder zit, evenals informatie over prenatale screening.

Neem bij deze afspraak je identiteitsbewijs en verzekeringsgegevens mee en vul een vragenlijst in voor de intake, die plaatsvindt tussen de 9e en 13e week van de zwangerschap.

Tijdens de intake worden aanvullende vragen gesteld over je gezondheid en wordt er informatie gegeven over de zwangerschap, voeding en levensstijl. Ook krijg je een termijnecho en formulieren voor bloedonderzoek. Vervolgcontroles beoordelen de groei, positie en hartslag van de baby, evenals de bloeddruk en het gewicht van de moeder.

Deze controles worden frequenter naarmate de zwangerschap vordert, en er kunnen aanvullende tests zoals urine- en bloedonderzoeken worden uitgevoerd op basis van de medische voorgeschiedenis van de moeder. Rond 30 weken zwangerschap wordt er opnieuw bloedonderzoek uitgevoerd om bloedarmoede en de rhesusfactor van de baby te controleren.

Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.

Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.

De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.

Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.

Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.

FAQ

Veelgestelde vragen

Hiernaast vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden over onze dienstverlening. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contactgegevens

Contact ons

In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.