Anticonceptie na de bevalling
Na de geboorte van je kind ben je weer vruchtbaar en is het belangrijk om na te denken over anticonceptie. Dit geldt zowel voor vrouwen die borstvoeding geven als voor vrouwen die geen borstvoeding geven. In feite vindt de eerste eisprong al twee weken voor de eerste menstruatie plaats, waardoor het moment van vruchtbaarheid onbekend is. Daarom is het verstandig om je al vroeg te verdiepen in de verschillende vormen van anticonceptie.
Hoewel borstvoeding de ovulatie kan onderdrukken, biedt het geen volledige bescherming tegen een nieuwe zwangerschap. Het is dan ook belangrijk om tijdens het kraambed en na de bevalling de mogelijkheden van anticonceptie te bespreken. Wij zullen samen met jou kijken welke vorm van anticonceptie het beste bij je past en welke methoden het meest geschikt zijn in jouw situatie.
Onze partners
Terug in de vruchtbare fase
Er zijn verschillende vormen van anticonceptie beschikbaar, zoals de pil, het spiraaltje, het condoom, de anticonceptiepleister en de anticonceptiering. Bij het maken van een keuze is het belangrijk om rekening te houden met eventuele bijwerkingen, gezondheidsrisico’s en persoonlijke voorkeuren. Daarom is het raadzaam om een afspraak te maken om de verschillende opties te bespreken.
Voor meer informatie over anticonceptie en de verschillende mogelijkheden kun je altijd bij ons terecht. Wij staan voor je klaar om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor de anticonceptiemethode die het beste bij jou past.
Het is het beste om zwangerschapsverlof minimaal 3 weken voor de verwachte bevallingsdatum aan te vragen.
Tijdens de zwangerschap wordt er ongeveer elke 4 weken gecontroleerd tot week 24, daarna elke 2 tot 3 weken tot week 36 en daarna elke week tot aan de bevalling.
De beste manier om te weten of u zwanger bent is door een zwangerschapstest te doen, deze zijn te koop bij de drogist of apotheek.
Borstvoeding is een goede bron van voedingsstoffen voor uw baby, vermindert het risico op bepaalde ziekten, stimuleert het immuunsysteem van de baby en helpt bij de hechting tussen moeder en baby.
Ja, sporten tijdens de zwangerschap is vaak veilig en kan zelfs gezond zijn voor zowel de moeder als de baby. Het is belangrijk om te overleggen met uw verloskundige of arts welke sporten geschikt zijn tijdens de zwangerschap.
FAQ
Contactgegevens
In totaal hebben wij 4 locaties vanaf waar wij werken in Rotterdam West- en Zuid, en Schiedam. Afhankelijk van jouw voorkeur kiezen we de praktijk waar jij op controle komt.